Варна търси финансиране за панорамния път на Златни пясъци

Община Варна ще търси финансиране, за да възстанови панорамния път от града към курорта Златни пясъци, който от години е затворен заради свлачище в месността Трифон Зарезан.

“Общинският съвет на града възложи на кмета Иван Протних да направи всичко необходимо за осигуряване на средства за проучване, проектиране, укрепване на пътя, който вече много години е затворен и създава пречки за туристически инициативи”, пише се в прессъобщение на Общински съвет – Варна.

Към момента има изготвен проект за възстановяването му. Той предвижда да бъде изградена естакада с дължина от 200 м, по която ще минава двулентов път. Ще има също така и алея за пешеходци и панорамна площадка.

Освен че ще повлияе положително на туризма в града, Общинският съвет съобщи, че близо 3000 домакинства ще бъдат облагодетелствани от обновяването на пътя.

Близо 20 години в местността земната маса продължава да се свлича без никакви укрепителни дейности. Свлачището е с размери от десетки декари и освен, че носи опасност за хората, грози и красивата морска столица.

За проблемите на Варна

Всеки град има своите проблеми, затова е важно да сигнализираме на общината, за да бъдат отстранени възможно най-бързо.

Най-удобният начин за това е чрез проложението Civi. Само с няколко клика вашият проблем ще достигне до съответната община.

Всичко, което трябва да направите, е да публикувате снимка, адрес и кратко описание на вашия сигнал. Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще го входират към отговорната институция.

Ако видите, че някой ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по казус, който ви касае, можете да го подкрепите чрез бутона “Покрепи” и да покажете, че проблемът нарушава спокойствието на много хора.

Коментарите са затворени.