От София до Варна – улици в цялата страна се превърнаха в реки

Дъждовете от последните дни докараха главоболия на много граждани. По неписано правило, у нас след обилни порои най-потърпевши са шофьорите, а поредно доказателство за това са множеството улици, превъртали се буквално в реки.

Приложението Сivi бе “наводнено”, но не от вода, а от сигнали от всички краища на страната за улици, които повече приличат на Канал Гранде във Венеция, отколкото на път за коли. За съжаление, повечето хора се оплакват от проблеми, които продължават с години, а понякога и десетилетие.

Един от най-сериозните сигнали е изпратен от потребителя ни Живко, който твърди, че улица в Южна промишлена зона в Бургас се наводнява всеки път, когато завали порой. А след като премине през нея, колата му отива в сервиз.

“Всеки път, когато завали, улицата става езеро, а ако не вали, е цялата в кал заради сметището. Всеки месец колата е в сервиз, ако си купя хеликоптер ще ми е по-евтино”, възмущава се Живко в текста към своя сигнал.

 

Невена статия дупки Бургас

 

Това не е единственият сигнал от града за наводнени улици.

Преди дни потребител Мартин ни сподели за проблем на ул. “Панайот Волов”. От снимката му се вижда, че водата изригва като гейзер от шахтите на улицата. И това се случва след ремонт на канализацията.

Столичани също се оплакаха от наводнени улици. Най-фрапиращ е случай от кв. “Бенковски”, посочен от потребител Мира. Водата е заляла цялата улица, а хората просто нямат избор – трябва или да преминат и да рискуват колите си, или да си останат вкъщи.

Друг гражданин, запознат със сигнала на Мира, коментира: “Улицата е изпълнена с дупки, а когато вали става блато. Много е опасно, защото не се преценява правилно пътната обстановка и лесно се повреждат автомобилите. Цялата тази отсечка на ул. “Иван Кралича” е като лунен пейзаж.“

Не липсват и сигнали от Варна.

Потребителят Иван ни пише, че улица в центъра на града от 10 години се наводнява при всеки дъжд.

 

Гейзери София

Гейзери по улиците – предизвикателства за шофьорите

 

Сivi идва на помощ

Сivi започна работа по всички сигнали. Операторите на приложението в момента изготвят необходимата правна обосновка и входират оплакванията към съответните отговорни органи.

Какво да направите, ако имате подобен проблем

Ако и вие се сблъсквате с подобни проблеми, изтеглете безплатното мобилно приложение и подайте сигнал. Всичко, което трябва да направите, е да изпратите снимка, кратък текст, както и адреса, на който е забелязана нередност. Сivi от своя страна поема ангажимента да сезира общините.

Отговорни граждани

Ако искате градът ви да стане по-добро място за живот, посочете на общината реалните проблеми на жителите в своето населено място чрез Сivi. Ако ваш съгражданин вече е подал сигнал по казус, който ви касае, може да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че проблемът нарушава спокойствието на много хора.

Коментарите са затворени.