Огромно парче от стената в подлеза на Централна гара се отчупи

Огромна парче от стената в подлеза на столичната Централна гара се отчупи. 

За това сигнализира до Civi потребител Tiberiy.

„Вода или мазилка предпочитате да пада на главите на софиянци и гости на София?“, пита реторично потребителят на апликацията, която свързва граждани и общини.

Той изпраща сигнала си след проливните дъждове в столицата, които най-вероятно са довели до падането на парчето от стената.

Вижда се, че липсващата част е с големи размери, но въпреки това мястото около нея не е обезопасено, макар и почистено. Не се знае в кой момент може да падне друга част от стената на подлеза. В допълнение се вижда, че мазилката по стената вече се свлича.

Подлезът е много натоварен, тъй като свързва Централна гара и Централна автогара със столичното метро.

 

Падналото парче от стената е с големи размери

 

Подлезът на Централна гара е един от пострадалите от снощните дъждове, които създадоха много главоболия на софиянци – стотици наводнения бяха ригстрирани, а водата достигна до релсите на метрото.

Eкипът на приложението вече входира сигнала до Столична община и се надява, че в най-скоро време дупката ще бъде запълнена, а дотогава мястото още бъде обезопасено.

 

Ако забележите проблем

 

Civi напомня на гражданите да бъдат наблюдателни, а при проблем или забелязана нередност в София и страната да сигнализират на общината, за да живеем заедно в едно по-хубаво място.

Най-лесния начин за това е чрез приложението, което свързва граждани и общини.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари