Пазете колите, шахтите на Варна дебнат

Последните сигнали на приложението Civi от Варна са изцяло за опасни шахти, които притесняват жителите на Морската столица.

Гражданите се оплакват от потънали шахти, някои от които занемарени с месеци, а първенец в това отношение се оказва кв. „Христо Ботев“.

„Дълбоко пропаднали шахти, спукани гуми и счупени коли“, това гласи краткия анонс на сигнала на потребителя на приложението Димитър, който ни показва състоянието на шахта в квартала.

 

Нагледен пример за съсътоянието на „морските шахти“

 

Малко по-рано той ни изпрати и снимка на други, отново от кв. „Христо Ботев“, от която става ясно, че преминаването по пътното платно на ул. „Георги Бенковски“ носи редица опасности – както за колите, така и за хората, а част от шахтите стоят отворени и необезопасени.

Потребителят Даниел пък се оплаква от трагично състояние на шахта от цял месец.

„Опасна шахта на ул. „Блян“! Обозопасена, за да не влезе вътре някоя кола! Така е вече почти месец! Затруднява движението и в двете посоки! Кога ще се ремонтира“, пита той.

Потребител Христомир също ни показва опасните шахти, с които се е сблъскал. От тях се вижда, че това поредното занемалено пространство в кв. „Христо Ботев“ в града.

 

шахти

 

 

Civi поема случаите

Община Варна ще бъде сезирана от наша страна за всички сигнали, изпратени от нашите потребители. Ще бъде изготвена правна обосновка от нашите оператори, които ще входират оплакванията до отговората институция.

Ако се сблъскате с опасна шахта

Ако се сблъскате с шахта, която представлява риск за вас и вашите съграждани, сигнализирайте за нея чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията и да ни изпратите снимка и адрес, където сте забелязали проблем. Нашите оператори ще входират вашия сигнал до съответните институции и ще настояват за бърз отговор.

За всички проблеми на вашето населено място

Всички се сблъскваме с проблеми в населените ни места. Често обаче не ни остава време, за да подадем сигнал в общината.

В такива случаи Civi идва на помощ. Чрез единственото приложение, което свързва граждани и общински институции, може да решите редица проблеми на своят град или село. Посочвайки на общината реалните проблеми на хората, ще превърнете страната в по-добро място за живот.

Ако ваш съгражданин вече е подал сигнал по казус, който ви касае, може да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че проблемът нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари