Площадка за половин милион във Велико Търново – опасна за децата!

Площадка за игра и спорт, правена по европроект във Велико Търново е изключително опасна за живота и здравето на всички, които я използват. Тя е разположена в един от най-посещаваните паркове в града – „Никола Габровски“.

Съоръжението, което струва над половин милион лева, е открито преди две години, но вече се нуждае от сериозен ремонт. За лошото му състояние в Civi сигнализира Виктор.

 

Опасна площадка във Велико Търново.

Трябва ли да сме спокойни, когато децата ни играят тук?

 

„Здравейте , бих искал да съобщя за окаяното състояние на игрището на парка „Габровски „. Грозно и опасно за децата , които играят на него. Трябва да се постави и видео наблюдение, с цел превенция на вандализма. Същото беше ремонтирано по мой сигнал преди година, но за съжаление отново е в същия вид. Но това не означава, че ние не трябва да го правим отново и отново, за да покажем ,че сме по-силни от простотията.“, е написал като коментар по случая великотърновецът.

Опасно място ли е детската площадка пред домовете ни ?

Трябва ли да сме спокойни, когато децата ни играят навън или спортуват на близката детска площадка? Явно тези места във Велико Търново се оказват изключително опасни за децата. Сигналът на Виктор в мобилното приложение Civi е красноречив.

Стърчащите и изпочупени елементи от оградата на съоръжението, което е снимал, са в състояние да наранят сериозно всеки, който го използва. Мъжът съвсем резонно задава въпросът за липсващата охрана в района или поне наличието на видеонаблюдение.

Съвсем друга пък е темата за щетите, които бюджета на Община Велико Търново търпи от повредените площадки и изпочупените съоръжения в тях. Площадката, за която алармира Виктор е открита преди близо две години и вече е ремонтирана неколкократно. Дали не би излязло много по-евтино на кметството просто да постави няколко камери или да осигури жива охрана!?

Civi ти помага да решиш своя проблем

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Коментарите са затворени.