Подлезите на Варна vol. 2 – мизерия, въпреки множество сигнали

Жителите на Варна са едни от най-активните потребители на приложението Civi, което свързва граждани и общини. Всеки ден на платформата постъпват десетки сигнали от града, а едни от най-честите са за занемарените подлези в града. Вече няколко пъти сме ви показвали лошото състояние на градските пространства, но се оказва, че въпреки множеството сигнали от граждани, положението не се променя.

През март публикувахме материал по сигнал на потребител, който се оплака от състоянието на подлез на бул. „Княз Борис Първи“. Стълбите му бяха разрушени, а счупените плочки създаваха проблем за преминаващите и носеха реална опасност.

Нареди си пъзел: Подлез в центъра на Варна тъне в разруха

 

Три месеца по-късно, както и след множество сигнали, постъпили в община Варна, положението остава същото. За това свидетелства сигналът на потребител Николай.

 

Снимката показва, че за три месеца няма никаква промява

 

От снимката се вижда, че стълбите са в същото лошо състояние, а с тях градът ще посрещне хилядите си гости това лято.

Това не е всичко

Нова вълна от сигнали за подлези в лошо състояние във Варна „заля“ Civi. Потребител Radostina се оплака от лошото състояние на градското пространство на бул. „Владислав Варненчик“, а след сигнала на потребител Stefan останахме без думи.

Той ни показа подлез на ул. „Кап. Райчо Николов“, който е опасен за гражданите и не се знае в кой момент може да стигне до сериозен инцидент. Освен че е тъмен, плочките на входа заплашват всеки момент да паднат и да наранят някой.

Снимката казва всичко:

 

 

През последните месеци в приложението постъпиха много сигнали за подлезите в града, а повече по темата може да прочетете тук:

 

Река, джунгла или кална баня – подлези във Варна са в окаяно състояние

 

Civi се надява, че в най-скоро време община Варна ще вземе мерки и ще направи ремонт на нуждаещите се места, защото от сигналите се вижда, че не само естетиката на града е нарушена. Подлезите създават опасност за хората, за здравето им и за нормалното им придвижване.  Операторите на приложението обработват оплакванията на потребителите и те скоро ще бъдат входирани към отговорната институция.

 

Ако забележите нередност

 

Ако забележите нередност, свързана с подлезите около вас, както и за всички останали проблеми на вашето населено място, сигнализирайте на общината.

Най-лесния начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари