Път като „Лунен пейзаж“ във Великотърновско създаде „Празника на дупката“

„Добре дошли на Луната !“ С този надпис, дело на един от хилядите възмутени шофьори, осъмна смятаният за най-лош път във Великотърновска област- отсечката „Ресен – Паскалевец“. Трасето е прякатавръзка между пет общини, но не е ремонтирано повече от 30 години. Настилката е толкова амортизирана, че създава логичната асоциация не за междуселищен път, а за „лунен пейзаж“ с характерните кратери. Именно тази отсечка бе причината миналото лято да бъде отбелязан първият у нас „Празник на дупката“.

Сигнал за изключително лошото експлоатационно състояние на трасето „Ресен – Паскалевец„, от където минаваме, за да стигнем максимално бързо до общините – Велико Търново, Свищов, Павликени, Левски и Полски Тръмбеш, изпрати до мобилното приложение Civi Nikoleta. Информацията от него, заедно със снимковия материал е предаден до Община Велико Търново за реакция, тъй като отсечката е част от четвъртокласната пътна мрежа и попада в нейната юрисдикция. Единствено от волята на ръководството на община Велико Търново зависи подсигуряването на пари за отсечката, както и конкретни срокове за завършването й.

Път Ресен- Паскалевец

Общински път или Лунен пейзаж – решете сами

„“ДОБРЕ ДОШЛИ НА ЛУНАТА!“ Междуселски път в община Велико Търново с дължина 7км. По него се движат автобусите по линия Велико Търново – Павликени. Пътят е в окаяно състояние от години, а храстите заемат половината от „пътя“. Ежедневно препятствие за хората от селата и тези, които всеки ден пътуват до работните си места!“ , e обобщила сигнала си Nikoleta.

Ако има някой общински съветник да пътува всеки ден ще бъде ремонтиран„, пък е лаконичният коментар по него на Дарина.

Път Ресен- Паскалевец

Ремонтът на общинския път зависи изцяло от Община Велико Търново

Лошият път роди „Празника на дупката“

„Празник за доброто по пътищата“, който мнозина нарекоха и „Празник на дупката“ бе организиран заради този път миналата година в с.Паскалевец. Населеното място е част от община Павликени, където пътищата са в добро състояние, но от него тръгва „лунния пейзаж“ към село Ресен, което е от община Велико Търново. Тържество вместо протест, заради дупките , за пръв път решиха да направят стотици потърпевши от пътуванията жители от региона. Това се случи навръх Международния ден на хумора и шегата – 1 април, като идеята тогава бе хората да обърнат внимание на великотърновското кметство върху проблема.

Лошият път – дълъг 6 км. не е възможно вече да се кърпи

Дължината на „Ресен – Паскалевец“ е близо 6 км, които обаче се изминават все едно са 60 километра, се шегуват местните жители, спазвайки традицията да се посмеят на 1 април. Паскалевчанинът Димитър Кирилов пътува по този път повече от 40 години и казва, че вместо да намаляват дупките, те се увеличават с всяка изминала година. „Празникът е за доброто по пътищата“, пояснява един от организаторите Диян Ангелов. „За да бъде добро, за да бъдат по-добри пътищата, по които се движим, за да бъдем ние самите по-добри, защото, за да се получат добри резултати, трябва да има добри намерения!“ „Този празник се организира, защото между Паскалевец и Ресен има един път, който е в много окаяно състояние. По него се движи училищен автобус, вървят паскалевчани и това е най-краткият път, който ги свързва“, обяснява и Ганчо Александров, експерт от отдел „Култура“ в Община Павликени. „От 30 години третокласната пътна мрежа в община Левски не е ремонтирана. Не е възможно вече да се кърпят. Това че в последните години сериозно се говори колко много пари отиват за строеж на магистрали, това нас не ни ползва“, каза кметът Любка Александрова. „Пътищата са в окаяно състояние. Пътищата са път към отвъдното“, протестират дошлите на първия у нас „Празник на дупката“.

Коментарите са затворени.