Разширяват зелената зона в София от 1 ноември

Зелената зона на София ще се разрастне от 1 ноември.

Над 5000 платени паркоместа ще бъдат обособени в районите „Оборище“, „Лозенец“, „Красно село“ и „Възраждане“.

Промяната е поискана от районните кметове, а Центърът за градска мобилност е настоял Столичният общински съвет да гласува за разширението.

В „Оборище“ платените паркоместа ще са между бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“, „Данаил Николаев“ и „Ситняково“ и улиците „Черковна“ и „Султан тепе“, в „Красно село“ – улиците между булевардите „Иван Гешов“, „Пенчо Славейков“, „Ген. Тотлебен“ и „Георги Софийски“.

В район „Възраждане“ паркирането ще е платено между булевардите „Сливница“, „Константин Величков“, „Александър Стамболийски“, улиците „Гюешево“, „Партений Нишавски“, „Българска морава“, „Камен Андреев“, „Добруджански край“, бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ – ул. „Опълченска“ и ул. „Димитър Петков“.

Предвижда се т. нар. „Горен Лозенец“ също да се приобщи към зелената зона на квартала.

Едни от най-честите сигнали, които получава Civi – приложението, което свързва граждани и общини, са за неправилно паркиране, а ако забележите и вие неправомерно паркирани коли и проблеми със синята и зелена зона, сигнализирайте на общината.

Най-лесния начин за това е чрез Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари