Река, джунгла или кална баня – подлези във Варна са в окаяно състояние

Редица подлези във Варна са в окаяно състояние. Това става ясно от множество сигнали, постъпили в приложението Civi, което свързва граждани и общини. 

Потребител Анелия ни показва как подлез в града се превръща буквално в река след кратък дъжд. Тя изпрати своя сигнал със следния текст:

„Снимките са след кратък и обилен дъжд на 9-ти май. Подлезът на бул . „Васил Левски“ срещу супермаркет СВА се наводнява най-редовно. Понякога водата стига до тавана на подлеза. Това го прави неизползваем и хората пресичат през булеварда, което превид интензивния трафик е много опасно. Причина за наводняването са задръстените с кал и боклуци шахти в самия подлез. Понякога дори шахтите в подлеза връщат фекални води.“

 

Да преминеш през подлеза се оказва цяло приключение

 

Това не е първи сигнал за подлеза на бул. „Васил Левски“, който Civi получава, а според редица граждани проблемът не е разрешен от край време.

Следващият сигнал за опасен подлез идва от страна на потребител Danail. Той изпраща снимки на пространство, намиращо се близо до бул. „Васил Левски“.

 

Освен гъстата растителност, която носи множество опасности, плочките заплашват да наранят някой, тъй като се крепят на магия

 

От неговия сигнал разбираме, че подлез в района прилича повече на джунгла, отколкото на място за безопасно преминаване. Той споделя:

„Ако това не е пълна безстопанственост, не знам кое е! В информационните сайтове редовно пишат за този подлез, но нито общината, нито кметството правят нещо. Поне едно косене. И дори не снимах вътре.“

За подлез в изключително лошо състояние, който създава реална заплаха за гражданите на морската столица, ни информира потребител Анна.

Той се намира на бул. „Владислав Варненчик“ в центъра на града. От снимките на Анна виждаме, че плоскостите на тавана на съоръжението се крепят на магия, а във всеки момент може да стане инцидент, при който да бъде наранен гражданин.

 

Подлезът заплашва преминаващите с надвисналите плоскости, които могат да се откъснат всеки момент

 

Потребител Росинка ни показа подлез, който може да остави много хора без думи. Няколко сантиметра кал по пода в мястото за преминаване на ул. „Войнишка“, отново в центъра на града.

 

Ще ви трябват гумени ботуши, за да преминете от тук

 

„Това е подлеза по бившия стадион „Юрий Гагарин“. Има 5 сантиметра кал по пода“, пише в текста към своя сигнал нашия потребител, загрижен за вида и безопасността на своя град.

За съжаление, това не са единствените сигнали за подлези, които гражданите изпращат към приложението Civi. Блога на апликацията и преди е разказвал за изключително занемарени градски пространства, които пречат на преминаването.

 

Повече може да прочетете тук:

 

Нареди си пъзел: Подлез в центъра на Варна тъне в разруха

 

Всички сигнали за подкрепени десетки пъти, а операторите на приложението започнаха работа по входирането на всички оплаквания към община Варна. Екипът на апликацията се надява, че проблемите ще бъдат отстранени качествено в най-кратък срок, защото е ясно, че показаните подлези носят опасност за здравето на варненци.

 

Ако забележите нередност

 

Ако забележите нередност, свързана с подлезите около вас, както и за всички останали проблеми на вашето населено място, сигнализирайте на общината.

Най-лесния начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Коментарите са затворени.