Ремонт на три ключови булеварда във Варна

Предстоят ремонти на три ключови булеварда във Варна.

Ще бъдат рехабилитирани  бул. „Осми Приморски полк“ в посока „Виница“, на бул. „Народни будители“ в  кв. „Аспарухово“, както и на старата част на бул. „Левски“, включително и на подлеза, който беше наводнен при големия дъжд, съобщиха от Общинския съвет на Варна.

В блога на Civi вече сме ви разказвали за подлеза на бул. „Левски“, който обаче не се наводни само при големия дъжд от миналата седмица, а се наводнява много често при по-обилни валежи.

Повече по темата може да прочетете тук:

 

Река, джунгла или кална баня – подлези във Варна са в окаяно състояние

 

Кметът на града Иван Протних обеща, че повече подлезът няма да се наводнява, а Civi ще следи случая, тъй като варненци са се оплаквали от състоянието на подлеза десетки пъти.

Изпълнителните на ремонтите вече са избрани.

Ако забележите нередност

Ако забележите нередност, свързана с подлезите около вас, както и за всички останали проблеми на вашето населено място, сигнализирайте на общината.

Най-лесния начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари