1,2 млн. лв. за подлеза на бул. „България“ и „Акад. Гешов“

Извършва се цялостeн ремонт на пешеходния подлез на кръстовището на бул. “България“ и бул. “Акад. Иван Гешов“. Той ще струва на софиянци 1,2 млн. лв.

„Работата започна от началото на този месец и се изпълнява в срок. Извършва се подмяна на изключително амортизираната електрическата инсталация, изгражда се нов окачен таван, санират се всички облицовки, настилки, ремонтират се стъпалата и подходите. Предвижда се и изграждане на видеонаблюдение“, каза заместник-кметът на София Евгени Крусев, цитиран от пресслужбата на Столична община.

В бъдеще на мястото ще се намира и метростанция, част от третия лъч на столичното метро, а подлезът ще осъществява връзка с нея.

Преди време Civi публикува материал за лошото състояние на подлезите на бул. „България“. Преди месец приложението, което свързва граждани и общини, получи множество сигнали, а част от тях се отнасяха до подлеза на бул. „Акад. Иван Гешов“. От тях стана ясно, че пространството в подлеза е занемарено, въпреки скорошен ремонт.

Преди 2 години Столична община отпусна средства за ремонт на подлеза. Те бяха част от цялостния план за рехабилитиране на подлезите на бул. „България“.

Повече по темата може да прочетете тук:

След ремонт за 1,5 млн. – подлези на бул. „България“ са в лошо състояние и притесняват граждани

Предстоят още ремонти

Предстои да започне ремонт на пешеходния подлез и на ул. “Александър Екзарх“ и бул. “Ботевградско шосе“, където също ще се направи цялостно обновяване и ще се изгради видеонаблюдение, съобщават от общината.

На 1 юли ще започне ремонт на участъка от релсовия път и пероните на бул. “България“, които не са рехабилитирани. За времето на ремонта около месец и половина ще бъде спряно движението на трамваите по бул. “България“ и ще се осигури заместваща автобусна линия.

От 1 юли ще започне ремонт и на бул. “Васил Левски“ между Ректората и бул. “Патриарх Евтимий“. От юли ще започне и ремонта и на моста на ул. “Даскал Стоян Попандреев“.

Ако забележите нередност

Ако забележите нередност, свързана с подлезите около вас, както и за всички останали проблеми на вашето населено място, сигнализирайте на общината.

Най-лесния начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари