След ремонт за 1,5 млн. – подлези на бул. „България“ са в лошо състояние и притесняват граждани

След скорошен ремонт подлезите на бул. „България“ при булевардите „Гоце Делчев“ и „Акад. Иван Евстатиев Гешов“ са в лошо състояние. 

Това показват множество сигнали, постъпили на страниците на приложението Civi.

Потребител Petko изпрати снимка на трамвайния изход на подлеза на бул. „Гоце Делчев“, на която се вижда, че стълбите са в лошо състояние и създават потенциална опасност за преминаващите, особено в пиковите часове, когато стотици столичани използват трамвайна линия №7.

 

В тази дупка лесно може да пропадне нечий крак, а последствията могат да бъдат сериозни

 

Той коментира: „Стълби от подлеза към трамвайната спирка на бул. „Бългрия“ и „Гоце Делчев“, посока към центъра. Дупката е достатъчно голяма, за да пропадне нечий крак. Също всички шахти в и около подлеза не са почиствани“.

От същата дупка се оплаква и потребител Лия. От коментара към нейния сигнал става ясно, че проблемът съществува от няколко седмици.

Потребителят на Civi Рангел споделя пред приложението, че е подавал сигнали към район „Триадица“ за дупката, но по думите му районната община не е реагирала на призива му за ремонт.

 

От снимката се вижда, че пластмасовата плоскост на навеса на подлеза е паднала, а при дъжд мокри стълбите, създавайки риск за преминаващите

 

Той пише: „След многократни сигнали към район „Красно село“ ни препратиха към район „Триадица“ – от там пък нищо! От конструкцията капе, прогизва и мокри! Накрая падна и пластмасовата плоскост от съоръжението! От район“Красно село“ не информираха по служебен път колегите си“.

Оказва се, че и подлеза на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“ е в много лошо състояние.

Потребител Елеонора показа, че стълбите на един от трамвайните изходи са в окаяно състояние, а преминаването по тях е цяло предизвикателство. Особено за майките с колички и малки деца и възрастните хора, които се опитват да стигнат до спирката на трамвай №7.

 

Стълбите на подлеза са в изключително занемарено състояние и свидетелстват за лоша поддръжка

 

На снимката ясно се вижда, че няма рампа за детски и инвалидни колички, въпреки ремонта на подлеза, приключил преди около година.

Сигналите на гражданите, оплакали се пред Civi, са подкрепени десетки пъти, от което става ясно, че проблемите засягат много хора. Те са входирани до Столична община от операторите на приложението, а екипът на апликацията се надява те да бъдат отстранени бързо и качествено.

 

Ремонт за милиони, който създаде проблеми на стотици

 

През 2015 г. Столична община отпусна близо 1,5 милиона лева за ремонт на всички подлези на бул. „България“. Стотици хиляди бяха отделени за обновлението на пространствата под кръстовищата с булевардите „Гоце Делчев“ и „Акад. Иван Евастатиев Гешов“.

Дейностите по обновлението приключиха преди няма и две години, а резултатът за съжаление не е задоволителен, както се вижда от сигналите на страниците на Civi.

Множество репортажи на водещи медии също показаха състоянието на подлезите през изминалите месеци. Обяснението на общината бе, че повечето повреди се дължат на вандалски прояви, а не на некачествен ремонт.

 

Ако забележите нередност

 

Ако и вие забележите проблем с подлезите на София, както и за всички останали проблеми във вашето населено място, веднага сигнализирайте на общината. Най-лесният и бърз начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Коментарите са затворени.