Ремонт на ремонта – плочките пред НДК се надигнаха 5 месеца след поставянето им

Няколко месеца след като пространството пред Националния дворец на културата бе ремонтирано за 5 млн. лв., плочките пред сградата се надигнаха.

Преди близо 5 месеца плочките бяха поставени специално за българското председателство на Съвета на Европейския съюз. За поставянето им са били платени 2,5 млн. лв. без ДДС.

Те обаче не издържаха до края на важното шестмесечно събитие и се наложи да бъдат ремонтирани. По спешност.

В приложението Civi също бяха получени сигнали за случая, който възмути десетки граждани.

Потребител Йордан ни изпрати снимка на проблема, а друг гражданин коментира под нея шеговито: “Това е направено така за скейтбордисти, не е повредена.”

 

Eто това е видял нашият потребител Йордан, преминавайки през площада пред НДК

 

Операторите на апликацията веднага започнаха работа по сигнала и скоро след това той бе входиран към Столична община.

Спешен ремонт

След вълната от недоволство веднага бяха взети мерки за отстраняването на проблема. Фирмата изпълнител “Джи Пи Груп” извърши авариен ремонт, а оградените места, където работеха служители на фирмата, се виждаха до вчера пред Двореца.

Въпреки това все още има зони, където настилката трябва да бъде подменена. Освен надигнали се плочки, има напукани и клатещи се такива.

Според компанията, причина за надигането на плочките е движението в тунела под НДК, а не некачествен ремонт.

Ако забележите нередност

Ако и вие забележите проблем с ремонтите в София, както и за всички проблеми на вашето населено място, веднага сигнализирайте на общината. Най-лесният и бърз начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по казус, който ви касае, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че проблемът нарушава спокойствието на много хора.

1 коментар

  • Владимир

    Тунелът за метрото под НДК е строен заедно със основната сграда. Как старите плочки освен, че се бяха напукали, за толкова години нито един път не се бяха надигнали по този начин?