Ремонти в София: още 1 месец задръствания (карта)

Нови ремонти на основни булеварди и улици започват в София. Очаквайте тежък трафик и задръствания. Ако сте свидетел на нарушения сигнализирайте на Civi.

Ремонтът на един от най-натоварените булеварди в София бул. ”България“ е започна на две ключови местта. В участъка между бул. ”Акад. Иван Гешов“ и ул. ”Гоце Делчев“, откъдето се влива трафика от кварталите Красна поляна, Лагера, Хиподрума и други. Лентите по „България“ в посока Бояна са затворени, а движението се осъществява двупосочно в другото платно, като има по една лента за движение във всяка посока.

Ремонти работи в тази отсечка на бул. България текат от месеци заради планираната спирка на метрото, част от проекта за трети метродиаметър. Обновяването на подлезите в района също е част от ремонтните дейности.

Ползвайте трамвай №7

Добрата новина за жителите на южните квартали е, че поне движението на трамвай №7 по бул. България е напълно възстановено. В изявление пред медиите от уикенда заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев посъветва гражданите и гостите на столицата да ползват трамвай №7.  Това е най-лесния начин да се избегнат задръстванията по бул. България и освен това е бърз и екологичен начин за придвижване.

 

Движението по бул. ”Арсеналски“ също е лимитирано от 13.08. Там се ремонтира участъка от бул. „Черни връх“ до бул. „Петко Каравелов“. Ще се работи по пътните платна и тротоарите, но от Столична община успокойха жителите на Лозенец, че движението няма да бъде спряно изцяло. Ще име временни органичения и обозначени обходни маршрути.

От Столична община обясниха, че повечето от ремонтите в София трябва да приключат до 15 септември. В следващия един месец обаче се очаква трафикът в голяма част от столицата да бъде затруднен.

Още по темата:

Фандъкова обяви кои квартални улици ще бъдат ремонтирани

Няма коментари