Сграда на „Графа“ се руши, парчета от фасадата падат по минувачите

Части от фасадата на сграда на бул. „Граф Игнатиев“ в столицата днес паднаха на метри от преминаващи граждани. За това сигнализира до Civi потребител Явор.

Според него сградата е опасна, а в следствие на поройния дъжд, който се излиза в последните дни в столицата, парче от фасадата и се е отчупило. От снимката му се вижда, че падналите части са с доста големи размери, които са могли да причинят сериозни щети.

 

Парчетата от фасадата на сградата, паднали на бул. „Граф Игнатиев“

За щастие, няма пострадали хора. В делнични дни булевардът е изключително натоварен, въпреки започналия наскоро ремонт.

Civi поема сигнала на Явор, който ще бъде внесен към отговорните институции, а екипът на приложението предупреждава да бъдете внимателни, докато преминавате по „Графа“, особено в отсечката между улиците „Солунска“ и „Иван Денкоглу“.

През миналата година Столична община е обработила над 700 сигнала за опасни сгради. По-голямата част от тях, близо 500, се оказало, че трябва да бъдат или ремонтирани, или трябва да се съборят.

Ако и вие забележите опасна сграда 

Ако забележите опасна сграда, както и за всички останали проблеми на вашето населено място, сигнализирайте на общината.

Най-лесния начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари