Още един небостъргач в София до 2020 г., ще бъде най-високият хотел у нас

София ще се сдобие с още един небостъргач, а България – с една от най-високите си сгради.

Става въпрос за 107-метровата сграда, която трябва да бъде построена до 2020 г. на мястото на цирка, който изгоря през 80-те години на Солни пазар.

Тя ще промени облика на столицата, но спокойно –  ще бъде в унисон с околната градска среда, тъй като ще се намира на метри от други две високи здания – новопостроената 74-метрова сграда “Сити Тауър”, която помещава множество офиси, и 99-метровият дом на КНСБ.

На площ от 30 етажа ще бъде поместен най-високият хотел в България. Когато бъде открит, ще измести досегашния лидер в класацията за най-високи хотели у нас – “Родина”, издигащ се над земята на 104 метра.

небостъргач

Проектът на небостъргача, който ще се извисява на 107 метра

Той ще бъде петзвезден, с 232 стаи, 5 ресторанта, търговска зона и много други удобства и услуги, а финансирането на строежа възлиза на близо 100 млн. лева.  

Кои са най-високите сгради у нас

Сред най-високите сгради у нас се нареждат “Капитал Форт”, висока 126 м, хотел “Родина“ – 104 м, хотел “Санкт Петербург”, който е едва метър по-нисък, 99-метровата сграда на КНСБ, а след нея – хотел “Маринела”, който се извисява на 98 м в столичния “Лозенец”. Статистиката сочи, че новият хотел ще бъде втората по височина сграда у нас.

В това число обаче не влизат трите сгради на „Милениум център“, намиращи се на бул. „Витоша“ в София. Най-високата от тях, която е цели 112 м, е предназначена именно за хотел.

Строежът ще продължи повече от година, а до тогава центърът на столицата ще трябва да се съобрази с много неудобства, свързани с него. Ако забележите нередност, която притеснява жителите и гостите на София, сигнализирайте на общината. 

Най-лесният и бърз начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по казус, който ви касае, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че проблемът нарушава спокойствието на много хора.

Коментарите са затворени.