Вижте разписанието на нощния градски транспорт в София

Близо 4000 души са използвали експерименталния нощен транспорт на София в първите 11 дни от неговия старт, което прави около 350-400 души на вечер.

Това заяви Антон Деспотов, директор Дирекция „Експлоатация“ в Центъра за градска мобилност, цитиран от „Фокус“.

Най-натоварени са линиите Студентски град – Обеля и Люлин – Младост.

„Около 4000 души, между 350 и 400 на вечер ползват градския нощен транспорт. Хората вече ще почнат да разпознават нощния транспорт и да го ползват. Всеки един автобус е оборудван с минимум две камери, които следят поведението на гражданите, при водача има инсталиран паник бутон и отделно във всеки автобус има кондуктор, който продава билети. Така няма да има никакъв гратис, а и има двама човека в автобуса винаги“, каза Деспотов.

Какво ново 

В края на седмицата ще бъдат редактирани разписанията на нощните линии, а табелите на спирките ще бъдат подменени. На новите указателни табели ще бъдат изписани часовете на преминаване на автобусите.

Вижте ги:

Да припомним

Маршрутът на автобусите е проектиран така, че да свързва всички квартали на София. Всяка линия ще обслужва 50 спирки.

Линия № 1 ще свързва два от най-големите квартали на София – „Люлин“и „Младост“. Маршрутът на автобуса ще е от „Люлин 1,2“ до „Младост 4“.

Линия № 2 ще пътува между „Обеля“ и „Студентски град“, а линия № 3 – между „Овча купел“ и ж. к. „Левски“.

Между ж.к. „Дружба“ и кв. „Гоце Делчев“ ще пътува линия № 4.

На общата спирка на пл. „Княз Александър Първи“ пътниците ще могат за се прекачват, като престоят на колите на градския транспорт там ще бъде 5 минути.

Билетът за нощния градски транспорт струва 2 лв., а стандартните абонаментни карти не важат. Билетът може да бъде закупен от контрольорите, които ще се возят във всяко превозно средство.

Пътниците трябва да натиснат бутона “СТОП”, вграден в дръжките на автобуса, за да сигнализират на шофьорите, че искат да слязат на съответната спирка.

Ако забележите нередност

Ако забележите нередност, свързана с нощния транспорт на столицата, както и с всички проблеми на вашето населено място, сигнализирайте на общината. Най-лесният и бърз начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по казус, който ви касае, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че проблемът нарушава спокойствието на много хора.

Коментарите са затворени.