Първите електробуси в София пристигат тази есен

София съвсем скоро ще се сдобие с нови електрически автобуси – първите, които ще обслужват столичния градски транспорт. 

Първите 20 електробуса трябва да пристигнат до края та октомври, а Столична община вече е подписала договор за доставка.

Технологията им е с 324 kW батерия с бавен заряд, с която се изминават минимум 300 км с едно зареждане.

Ето така ще изглеждат новите електрически автобуси, с които ще се сдобие столицата.

Електробусите покриват най-високите технологични критерии. Те са нископодови и климатизирани, снабдени с рампа за хора с уврeждания, гласово оповестяване на спирките, видеонаблюдение и безжичен интернет, съобщават от Столична община.

Все още от общината не са оповестили кои линии ще обслужват.

Това е поредна новост, свързана със столичния градски транспорт. Наскоро тръгнаха и нощните автобуси, които помагат на софиянци и гости на града да се придвижват във времето от 00.00 часа до 4.00 сутринта.

Повече за тях може да прочетете тук:

Нощният транспорт в София тръгва на 7 април, какво трябва да знаем

Ако забележите нередност

Ако забележите нередност, свързана със столичния транспорт, както и с всички проблеми на вашето населено място, сигнализирайте на общината. Най-лесният и бърз начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по казус, който ви касае, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че проблемът нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари