2 седмици срок на годност за пейки в Горна Оряховица

Две седмици след откриването на паметната плоча, посветена на подвига на героите в Априлската епопея от Първи революционен окръг с център Горна Оряховица вече е на лице и първото поражение. След разотиването на официалните гости вице премиера Цветан Цветанов, кмета инж. Добромир Добрев и кмета на Велико Търново Даниел Панов първата счупена пейка е факт. Потребител на Civi ни изпрати снимка на изкъртената дъска с коментар, че не е издържала и един месец. Жители на Горна Оряховица смятат, че това е вандалско деяние, но според други- този път причината е некачествения материал, от който са направени местата за сядане и отдих.

Стойността на инвестицията за цялостния ремонта на площад „Георги Измирлиев“ е 5,988 млн. лв. От местната администрация уточняват, че пространството не е реконструирано близо 40 години, а направените промени го модернизират и освежават. Мeстните обаче вярват, че промените няма да са трайни понеже пейките са направени от пресован талашит. Нестабилни са и е въпрос на време е да се счупят. Нашият потребител, изпратил сигнала, споделя също, че когато поседне на пейките, те започват да пукат и се страхува от счупване.

Каквато й да е причината за счупената пейка местните се надяват в най-скоро време да бъде поправена и се реагира своевременно на всякакви щети и набези по новия център на града. Ремонтът изцяло обновения площад „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица бе чакан от жителите близо 40 г. А на откриването през май кметът Добромир Добрев сподели, че това е най-важният проект за града, защото е свързан с неговата история и остава за поколенията.

Няма коментари