Повече безопасност в Стара Загора след сигнал на граждани

Стара Загора вече е по-безопасно място за живот, благодарение на нашия потребител Цвета, приложението Civi и община Стара Загора.  

Преди няколко дни Цвета сигнализира на единственото приложение, което свърза граждани и общини, че шахта в града се намира в окаяно състояние и представлява опасност за хората – особено за най-малките.

Тя ни изпрати и снимка, от която ясно се вижда, че в шахтата лесно може да пропадне детско краче и да го нарани сериозно и е само въпрос на време това да се случи и с възрастен човек.

 

Опасна шахта в Стара Загора

 

“Здравейте, това е една огромна шахта, намираща се на адрес ул. “ Даскал Петър Иванов 11”,  кв.”Самара”. Разрушава се все повече и повече, сега в нея влизат малки крачета, дано се обърне внимание, за да не пропадат и големи хора”, пише ни Цвета.

Оплакването бе подкрепено десетки пъти на платформата – ясен знак, че шахтата притеснява много граждани.

След това оператори на приложението започнаха да обработват сигнала, изготвяйки правна обосновка за входирането му към отговорната институция.

Малко по-късно обаче Цвета ни писа с добри новини – след като сигналът бе публикуван в приложението, шахтите са били обезопасени.

Тя ни изпрати и снимка, на която се вижда, че капаците са подменени и вече няма риск от нараняване – нито за големи, нито за малки.

Това е поредно доказателство, че населените ни места могат да се превърнат в по-добро място за живот, стига да посочим проблемите си на отговорните органи.

стара загора шахта

Бъди активен и ти

Ако и вие се сблъсквате с проблеми във вашата община, не се колебайте и сигнализирайте чрез Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията, да качите снимка, адрес и кратко описание на вашия проблем.

Нашите оператори ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната институция, настоявайки за бързо решение на проблема.

Ако ваш съгражданин е сигнализирал за казус, който ви засяга, може да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че спокойствието на много хора е нарушено и институциите трябва бързо да започнат работа.

Няма коментари