Стълбовете във Варна – като кулата в Пиза

Във Варна са на път да се сдобият с нова атракция, защото някои от стълбовете за осветление в града напомнят кулата в Пиза. За необичайния наклон, при който се поставят съоръженията, в Civi алармира Ivajlo. Варненецът се надява, че след ремонта на ул. „Ана Феликсова“, ж.к. „Възраждане“, стълбът от снимката ще бъде монтиран повторно, както трябва преди издаване на обекта.

Незнайно защо в момента той е поставен така, тъй като и за неспециалисти е видно, че е крив. Изводът за умишлено търсен ефект като прочутата кула в Пиза пък се налага сам. Ул. “Ана Феликсова“ е важна входно-изходна артерия към прилежащите микрорайони, много граждани са поставяли въпроса за необходимостта от този ремонт, отбелязва при старта на реконструкцията за над 700 хил.лв. миналата есен, кметът Иван Портних. Дали хората обаче ще са доволни от ремонта можем само да предполагаме.

 

 

Стълбове Варна

Криви стълбове- това ли е новата атракция на Варна!?

Кметът се похвали във Фейсбук за стълбовете, но очаквал ли е това?

За дългоочаквания ремонт на ул. „Ана Феликсова“, финансиран от капиталовата програма на Общината се похвали във Фейсбук лично кметът Иван Портних. Едва ли обаче местният управник е подозирал, че качеството на строителството изобщо няма да е за хвалба. Вероятно г-н Портних вече обмисля какви мерки да вземе срещу изпълнителите. След сигнала в мобилното приложение, който се препраща и до общината,  се надяваме кметът да вземе мерки и да санкционира изпълнителите.

 

Кмет Варна

Кметът много се гордееше с ремонтите, но дали пак мисли така за тях ?

Изпълнителите поемат до десет години гаранция за свършеното си. Законът урежда т.нар. гаранционни срокове за строителните и монтажните работи (СМР), съоръженията и строителните обекти, които имат за цел да защитят потърпевшите лица в случаи като моя, да осигурят нормалното функциониране и ползване на завършените строителни обекти и отстраняване на скритите дефекти след приемането им и въвеждане в експлоатация.

Принципът е следният: ако в установения от закона срок възникне дефект в построения обект, се ангажира отговорността на строителя. Какво трябва да знам за тези срокове?

Гаранционни срокове – как се определя тяхната продължителност?

В закона са установени минимални гаранционни срокове, чиято продължителност зависи от обекта на строителство.

  1. за всички видове новоизпълнени строителни конструкции на сгради и съоръжения, включително и за земната основа под тях – 10 г.;
  2. за възстановени строителни конструкции на сгради и съоръжения, претърпели аварии – 8 г.;

 

Коментарите са затворени.