Трамвай ще свързва бул. „България“ със Симеоновско шосе

Ново трамвайно трасе ще свързва булевард „България“ със Симеоновско шосе.

Това стана ясно от изказване на кмета на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на ремонта на бул. „Тодор Каблешков“.

„След проведени отчуждителни процедури имаме готовност да разширяваме: от бул. „България“ до ул. „Костенски водопад“; от бул. „България“ до бул. „Симеоновско шосе“, предвиждаме и изграждане на трамвайно трасе. До момента са отчуждени 37 дка имоти, което е над 23 млн. лв., за изкупуване на имоти за разширяването на булеварда. Предстои отчуждаването на още около 35 дка“, каза кметът на града.

 

Ремонтът на „Тодор Каблешков“ трябва да приключи най-късно до края на юли

 

Ремонтът на булеварда трябва да продължи най-късно до края на юли, заяви Фандъкова.

„Обектът трябва да бъде завършен най-късно до края на юли с нова инженерна инфраструктура, пътна настилка, тротоари и улично осветление. Бул. „Каблешков“ е стратегически обект, защото е част от вътрешния ринг на София“, обясни кметът.

 

Какви ремонти предстоят в София от 1 юли

 

От 1 юли временно ще спре движението на трамвай номер 7, тъй като ще бъдат подменяни релсите на бул. „България“ при бул. „Иван Гешов“.

На мястото вече започна и ремонтът на пешеходния подлез – цялостна подмяна на осветление, изграждане на видеонаблюдение и обновяване на настилките са част от ремонтните дейности.

От 1 юли ще започне ремонтът и на бул. “Васил Левски“ между Ректората и бул. “Патриарх Евтимий“. В момента се изпълнява ремонт на ВиК на кръстовището на бул. “Васил Левски“ и ул. “Иван Вазов“.

 

Да бъдем наблюдателни

 

Civi напомня на гражданите да бъдат наблюдателни, а при проблем или забелязана нередност с ремонтите в София да сигнализират на общината, за да живеем заедно в едно по-хубаво място.

Най-лесния начин за това е чрез приложението, което свързва граждани и общини.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

 

Няма коментари