„Търновски владетел“ превзема междублокови пространства

Катина сигнализира в Civi за напорист „владетел“ на обществени площи и междублокови пространства във Велико Търново.

Съседът й си е харесал част от междублоковото пространство, където да си изхвърля отпадъците след ремонтни дейности и да паркира автомобили, спрени от движение. „Правото си на ползване“ е заявил чрез собственоръчно написана табелка.

 

незаконно изхвърлени отпадъци в междублокови пространства в търново

Тежки санкции за изхвърлени строителни отпадъци в междублокови пространства

Това е поредният случай, в който жител на Старата столица решава незаконно и по свой си метод да окупира паркоместа и обществени територии. Наскоро гражданин сигнализира за неправомерно поставени знаци от частни лица на обществен паркинг. Собствениците на магазина са си присвоили няколко паркоместа на обществен паркинг в ж.к. „Бузлуджа“. Той се намира в центъра на кварталa срещу стоянката на такситата.

Сигнал за застрашаващо живота паркомясто място беше получен и за ул. „Акация“ 9А в ж.к. Акация, Велико Търново. „Не пипай – ще страдаш!“ Това гласи ръчно написана табела, залепена върху дървени греди, които целят да възпрепятстват всеки, дръзнал да паркира точно в тази част на улицата.

Сигналът на Катина за поредния „търновски владетел“ на територии пък гласи:

„Моят „мил”съсед окупира междублоковото пространство. Затрупва с боклуци след ремонт и изоставени автомобили. На всичкото отгоре ограничава достъпа на съседи до завладяната от него територия. Чудничко ми е да надникна от терасата. Пролетна красота.“

Нейният съсед създава предпоставка за сигнали към общината в цели 3 категории.

Затрупва междублоковото пространство с боклуци след ремонтни дейности, което е незаконно и подлежи на санкция. Глобите могат да стигнат и до 4 000 лв. Ограничил е достъпа на своите съседи до завладяната от него територия със саморъчно написана бележка и там е настанил няколко автомобила, спрени от движение. Бележката гласи: „Тука е частен имот. Паркирането е забранено.“

 

незаконни табели за паркиране в търново

Сигналът се оформя правно и нормативно и се входира в община Търново

Превзетите площи са на улица „Зеленка“ 86А, 5000 ж.к. Акация. Сигналът на Катина ще бъде входиран в община Велико Търново с нужната правна обосновка с посочени съответните закони и нормативни актове на отговорната институция.

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите, но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари