Варна оправя 25 000 кв. метра дупки още тази пролет

Гражданите на Морската столица са много активни в мобилното приложенеи Civi , затова е важно да знаят, че община Варна се зае да ремонтира 25 000 кв. м дупки още тази пролет.

5 млн. лева от бюджета на Варна ще отидат, за да се извършат ремонтите. Планът предвижда да бъдат поправени по 5000 кв. м във всеки един от районите на града.

Първо ще бъдат запълнени най-големите дупки и най-проблемите места.

 

валяк

Строителна техника извършва ремонти на основен булевард

 

Днес също така стана ясно, че ремонтните дейности по три ключови булеварда в града ще приключат през месец април.

По бул. „Приморски“  и в „Аспарухово“ – на бул. „Първи май“ и бул. „Мара Тасева“, ще движението ще бъде възстановено, съобщи Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна, цитиран от пресцентъра на институцията.

В момента по бул. „Приморски“  се работи по последния етап от подмяна на водопроводите и изграждане на дъждовна канализация, тъй като такава не е съществувала. С новата подземна инфраструктура трябва да бъде решен проблема с дъждовните води. Втората част на бул. „Приморски“ – от кръстовището с ул. „Михаил Колони“ до плувния комплекс, може да бъде заложена за ремонт в бюджета за следващата година. Трасето няма да бъде разширявано, защото граничи с Морската градина.

Активно се работи и по улиците в Аспарухово. В момента се изгражда пешеходен надлез на ул. „Мара Тасева“- с асансьори и стъпала. Ще има и два нови подлеза – на бул. „Народни будители“ на сп. „Калин“ и на спирката на Варненската морска гимназия.

Съоръженията са заложени в спецификацията в проектите, които се разработват в момента за ремонта на бул. „Народни будители“, обясни Иванов.

Няма коментари