10 лв. за шезлонг и чадър на плажа, обещават нови концесионери във Варна

Съвсем малко време ни дели от дългите летни дни, прекарани на плажа. По традиция, Варна и близките курорти са едно от най-желаните места за почивка на хиляди българи и чужденци.

Варненци са много активни в приложението Civi, което ежедневно получава десетки сигнали за нередности в града и околията. Затова е важно жителите на морската столица да знаят, че правителството одобри концесионерите на три плажа в област Варна.

Това са плажовете „Слънчев ден“, „Св. Св. Константин и Елена – север“ и „Св. Св. Константин и Елена – малък плаж“ – едни от най-предпочитаните за отдих.

Новата концесия е за следващите 15 години

Новите концесионери ще управляват плажовете през следващите 15 години, информират от Министерски съвет.

Концесионер на плаж „Слънчев ден“ е „Амадеус – Ей Си Джи“ ООД, а той се е задължил да не предлага цена за шезлонг и чадър за повече от 8 лева.

В допълнение са предвидени и подобрения на пешеходния достъп до плажа, както и указателни табели, за които компанията трябва да отдели близо 75 хил. лв.

Шезлонг и чадър за 10 лв.

„Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД пък ще стопанисва другите два плажа на един от най-добрите и предпочитани български курорта. По договор, концесионерът ще предлага шезлонг и чадър на плажа в зоните за платени плажни принадлежности на цена от 10 лв.

Разбира се, по закон трябва да има и определени свободни зони, където всеки желаещ да се наслади на природата да може да отдъхне безплатно.

Тук може да видите кои ще са неохраняемите плажове във Варна и околията за този сезон:

Вижте кои ще са неохраняемите плажове във Варна този сезон

Ако забележите нередност, свързана със някои от плажовете, както и за всички останали проблеми на вашето населено място, веднага сигнализирайте на общината.

Най-лесният начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще сезират съответната отговорна институция.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по казус, който ви касае, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че проблемът засяга много хора.

Коментарите са затворени.