От София до Варна по магистрала от 2025 година?

Регионалният министър Николай Нанков заяви, че цялото трасе на магистрала „Хемус“ може да бъде завършено до 2025 г.

Това значително ще облекчи трафика в страната, а близо 3 млн. души ще се възползват от магистралата.

АМ „Хемус“ ще осигурява и връзка с пристанище Варна, което е ключово за търговията с Украйна, Русия и Турция. Общата дължина на АМ „Хемус“ е около 420 км.

В експлоатация са участъците от София до Ябланица и от с. Белокопитово до Варна, с обща дължина близо 170 км. Неизградената част от автомагистралата започва от гр. Ябланица, област Ловеч, и завършва при с. Белокопитово, област Шумен.

Проектът е разделен на няколко участъка: участък от Ябланица до Боаза с обща дължина от 9,3 км, етапна връзка с път 1-4 Коритна – Белокопитово, селскостопански подлези – 5 бр., селскостопански надлези – 2 бр., подлези – 1 бр.

За участъка от Ябланица – Боаза  има изготвен и одобрен технически проект, а отчуждителните процедури са приключили. Подписан е и договор за изпълнение на стойност близо 55 млн. лв.

Приложението Civi получава множество сигнали за лошото състояние на пътищата, особено за пътя София – Варна.

Ако и вие забележите проблем с пътищата в населенето си място, както и за всички проблеми в него, сигнализирайте на общината. Най-лесният и бърз начин за това е чрез Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по казус, който ви касае, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че проблемът нарушава спокойствието на много хора.

Коментарите са затворени.