Велико Търново е в ремонт– ето какво трябва да знаем

Цяло лято в района на Велико Търново ще текат усилени пътни ремонти, информираха за Civi от Строителната дирекция на общината. За повечето обекти в мобилното приложение бяха получени и множество сигнали, които своевременно са предоставени на общината, заедно със снимковия материал към тях. Реконструкциите ще се правят поетапно, за да не бъде затруднявано движението и да се образуват тапи, както и за да не се пречи на туристическия сезон.

Мост към 4 големи населени места е в рамонт до края на лятото

До края на лятото се очаква да бъде построен новият мост между Велико Търново и с. Шемшево. Съоръжението над р. Янтра ще бъде част от общинския път, който е най-пряката и бърза връзка на четири села със старопрестолния град. Напредва изграждането на двата фундамента и две от колоните на моста. След завършването им предстои поставяне на панелите, върху които ще бъде оформено пътното платно. Преди полагането на асфалтовата настилка ще бъдат прокарани телекомуникациите. Над 1,1 млн. лева е инвестицията. Средствата бяха осигурени по финансовите механизми на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Част от разходите предвиждат и събаряне на стария мост, чийто свод рухна частично през февруари миналата година и заради което се наложи изграждането на ново съоръжение. Бъдещият мост ще е с две ленти за движение, ще бъде по-широк и с около 2 метра по-висок от стария. Той ще бъде с осветление със завишена товароносимост, предвид близостта на Западната промишлена зона на Велико Търново. След завършване на строителството ще бъде възстановена най-бързата транспортна връзка на селата Шемшево, Леденик, Буковец, Керека и Пушево с Велико Търново.

Ремонти във Велико Търново

Усилени ремонти на улици, мостове и градски зони ще кипят във Велико Търново през лятото

Оправят свлечения път към Леденик

Вече е възложен ремонтът на отнесения от вода път към Леденик, в близост до сметището за строителни отпадъци. Ремонтът му ще коства малко над 80 хил.лв. и го поема най-голямата пътностроителна компания „Пътни строежи ВТ“. Освен нова настилка тук се оформят и отводнителни съоръжения, канафки и мантинели. По план трасето трябва да е готово до средата на юни.

Порой отнесе пътя към 6 населени места, до месец го ремонтират

Свлачище и срутен път към голяма Промишлена зона

Близо 900 хил.лв. от Междуведомствената комисия за защита при бедствия и аварии са издействани за ремонт на главния път към промишлената зона на Дебелец, който бе срутен от свлачище. В момента участъкът е опасан с предупредителни ленти и по него все още се минава, но пътуването от тук крие опасности. Отсечката от сладоледената фабрика към разклона за пътя Велико Търново- Габрово е свлечена и виси над градския стадион. За нея предстои изграждане на подпорна стена и възстановяване на настилката на платното, което е пропаднало наполовина.

Вижте кои улици в Търново ще бъдат ремонтирани след сигнали в Civi

Пътят Арбанаси- Горна Оряховица

До края на тази седмица трябва окончателно да приключи ремонта на отсечката от Шереметя към отклонението за Лясковец и Горна Оряховица на главния път София – Варна. След това екипите на изпълнителя „Пътни строежи ВТ“ ще бъдат пренасочени към дозавършването на участъка от Арбанаси в посока Горна Оряховица, за което ще отиде около 1 млн.лв. Вече бе направен този от селото към Велико Търново, но „горнооряховският“ остана за лятото.

Разрушеният път над църквата „Св. 40 мъченици“

От строителната дирекция на общината информират, че тук все още не е завършено проектирането и за изработката на окончателния проект ще е необходима поне още седмица. Веднага след това може да започне и възстановяването, като за целта пътят ще бъде затворен и ще се минава по обход под крепостта „Царевец“ и ул. „Читалищна“. Укрепването на пропадналия участък ще бъде с множество пилоти, които ще държат новия път. Операцията ще струва поне 1,5 млн.лв.

Ремонтират Северния вход на Велико Търново

Коментарите са затворени.