Великотърновци сами ремонтират призрачна улица, гонят лисици и чакали по пътя

Великотърновци сами си правят улица, която от 25 години няма настилка, тротоари и осветление, независимо, че се намира само на около два километра от Центъра. Ул. „Александър Бурмов“ в местния квартал „Картала“ фигурира само на документ. На няколко пъти местната власт обещава да изгради призрачната отсечка, но това така и не се случва. За нелепата ситуация и абдикацията на местната власт чрез Civi алармира Михаил. Сигналът му бързо получи голяма подкрепа и вече е входиран в местното кметство, заедно с красноречив снимков материал.

Преди около 10 месеца потърсих помощ от общински съветник от Велико Търново за полагане на асфалт и осветление на ул. „Александър Бурмов“, номера от 30 до 54. Лично аз се заех със събиране на подписка от живущите на улицата – близо 80 души. Същата тази подписка, заедно с питане от Общинския съветник беше внесено на сесия в Община В. Търново, разгледана, обсъдена и бе констатирано, че тази улица е на повече от 25 години, десетки домакинства редовно всяка година плащат  такса смет и данък сгради, но асфалт до въпросните сгради няма. Не еднократно сме правили опит за „запълване“ на големите кратери, 2 пъти сме изсипвали камион с фракция и потъпкване с валяк, но след няколко по-обилни дъждове кратерите отново се отварят. Кметът Даниел Панов обеща писмено, че през 2018 ще бъде поставено улично осветление, асфалт и тротоари, но видимо нищо все още не се случва. Улицата е последна в квартала, намира се до боровата гора, в неосветената част от денонощието е опасно за придвижване, в района има лисици, чакали и други горски обитатели.“ , е обобщил случаят авторът на сигнала.

Сигнал за улица във Велико Търново

Призрачната улица фигурира само „на документи“ , няма настилка, тротоари, осветление, независимо, че се намира на 2 км от Центъра

Кметът обеща да се направи улицата преди 10 месеца

В отговор на питане по проблема и серия от подписки за злощастната улица, в средата на миналата година, кметът на община Велико Търново Даниел Панов обещава пълен ремонт, полагане на настилка и осветление и облагородяване на района, но това така и не се случва.

Документ община Велико Търново

От Общината обещаха да направят улицата, но …уви

След години наред епистоларно общуване с местната власт живущите в района алармираха чрез мобилното приложение за нелепата ситуация. Първите блокове на ул. „Александър Бурмов” са построени през далечната 1992 година. И досега тук няма поставени електрически стълбове, следователно и уличното осветление в XXI век е дефицит. Хората описват ежедневието си тук като абсурдно и възмутително – през зимата придвижването е изключително затруднено, защото снегът не се почиства, такситата отказват да посещават адресите от ул. „Ал. Бурмов“ от номер 30 до 54, колите едва се изкачват до последните номера, живущите дори са събирали средства, за да бъде почистен падналият сняг. През лятото картинката е не по-малко трагична, след първия дъжд зейват огромни дупки, а газенето в кал се е превърнало в ежедневие.

 

Няма коментари