Ще забрани ли кметът на Плевен старите коли?

Община Плевен се бори с проблема с движението на стари коли в града от години, но с порменлив успех. Преди 2 години специални стикери, бяха залепвани на колите, които трябва да бъдат спрени от движение. В тях се указва срокът, в който собствениците на стари МПС-та трябва да ги рециклират.

Ако това не бъде направено, автомобилът бива „конфискуван“от Общината и репатриран на специално определена със заповед на кмета на Плевен площадка. Това е последното пътуване на тези автомобили, защото те биват директно превръщани в скрап, дори и без позволението на собственика.

Въпреки строгите мерки защо един от най-често подаваните сигнали  от плевенчани в безплатното мобилно приложение – Civi е именно за замърсен въздух!

Stiker za premestvane na kola- Pleven

Община Плевен- стикeр за премествене на кола

Как ще помогне на Плевен спирането на коли без катализатори?

В България над 70% от колите са втора употреба, което според изследвания е една от основните причини страната ни да бъде често поставяна в статистики за най-мръсен въздух. Спирането от движение на старите автомобили без катализатор е мярка, която се очаква да промени статистиката, която често ни поставя до страни като Индия и Китай.

София е спред пионерите в България, която спря от движение колите без катализатор от края на 2017г. Това означава, че няма да бъдат регистрирани такива коли, както и че ще бъдат незабавно спирани от движение. Кога тази мярка ще бъде приета и в община Плевен?

Въпреки това тази мярка среща отпор от много граждани и организации, определяна като твърде радикална за стандарта ни. Ако имате мнение или предложение по този въпрос, сподeлете го в  мобилното приложение Civi за Плевен, а ние ще споделим настроенията ви с кмета.

Подай сигнал в Civi бързо и лесно

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и вас да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието и качеството на живот на гражданите в Плевен.

 

Коментарите са затворени.