Масово репатриране на изоставени автомобили след сигнали в Civi

Нова вълна от проверки за изоставени автомобили започна в цялата страна. Повечето общини, които получават сигнали през безплатното мобилно приложение за сигнали – Civi започнаха акции за репатриране. Най-успешно засега се справя община Велико Търново. Изоставените и често неправилно паркирани автомобили задръстват улиците и междублоковите пространства. Civi е вече и в Бургас, а гражданите могат да подават сигнали, както за изоставени автомобили, така и за други проблеми в града. Община Бургас ще има 30 дни за отговор.

Изоставените автомобили в Бургас

За по-малко от седмица, граждани на Бургас изпратиха през мобилното приложение – Civi снимки на изоставени автомобили в техните квартали. Вижте някои от тях в галерията:

Мерките на общината за изоставени автомобили

След като жител снима изоставения автомобил през мобилното приложение – Civi , а именно моторно превозно средство със свалени регистрационни номера, липса на технически преглед или стикери, общинска комисия, ангажирана с инспекцията, издирва кой е собственикът му и издава предписания за доброволно преместване. Често собствениците откликват и изпълняват инструкциите. Ако обаче действия от страна на притежателя не последват, то следва принудително преместване на общинската площадка за временно съхранение и разкомплектоване на невъзможни за употреба автомобили.

Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства третира изоставените автомобили като отпадък в следните случаи: прекратена регистрация от лицензиран застраховател, липса на заверен знак за технически преглед за повече от две години. А последното условие е автомобилът, макар и регистриран, да е изоставен върху имот държавна или общинска собственост. Цялата процедура по отстраняване на изоставен автомобил може да отнеме до 3 месеца.

Изоставени автомобили във Велико Търново Мобилно приложение Civi

 

Civi ти помага да се справиш с твоя проблем

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите. Но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен. И помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Няма коментари