Масово репатриране на изоставени автомобили след сигнали в Civi

Нова вълна от проверки за изоставени автомобили започна в цялата страна. Повечето общини, които получават сигнали през безплатното мобилно приложение за сигнали – Civi започнаха акции за репатриране. Най-успешно засега се справя община Велико Търново. Изоставените и често неправилно паркирани автомобили задръстват улиците и междублоковите пространства. Civi е вече и в Стара Загора, а гражданите могат да подават сигнали, както за изоставени автомобили, така и за други проблеми в града. Община Стара Загора ще има 30 дни за отговор.

Изоставени автомобили във Велико Търново Мобилно приложение Civi

Мерките на общината за изоставени автомобили

След като жител снима изоставения автомобил през мобилното приложение – Civi , а именно моторно превозно средство със свалени регистрационни номера, липса на технически преглед или стикери, общинска комисия, ангажирана с инспекцията, издирва кой е собственикът му и издава предписания за доброволно преместване. Често собствениците откликват и изпълняват инструкциите. Ако обаче действия от страна на притежателя не последват, то следва принудително преместване на общинската площадка за временно съхранение и разкомплектоване на невъзможни за употреба автомобили.

Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства третира изоставените автомобили като отпадък в следните случаи: прекратена регистрация от лицензиран застраховател, липса на заверен знак за технически преглед за повече от две години. А последното условие е автомобилът, макар и регистриран, да е изоставен върху имот държавна или общинска собственост. Цялата процедура по отстраняване на изоставен автомобил може да отнеме до 3 месеца.

Civi ти помага да се справиш с твоя проблем

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Общината и фирмите, които поддържат града ти, имат воля за решаване на проблемите. Но не винаги могат да знаят за казуси, настъпили с техни обекти. Затова е важно да се включиш и ти. Така всички правим промяна по-лесно и бързо.

Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен. И помага на нас и институциите да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието ни.

Коментарите са затворени.