Деца на косъм от смъртта в центъра на София! ОПАСЕН СТРОЕЖ!

Не са един или два случаите, в които граждани се натъкват на необезопасени строежи. Често пъти опасните сгради с отворен достъп създават условия за сериозни проблеми, наранявания и дори смърт.

На такъв строеж се е натъкнал потребителят на приложението Civi Стоян. Той подаде сигнал за необезопасен строеж в центъра на София.

От снимката към сигнала се вижда, че деца свободно влизат в стоежа и стоят на поне 10 м над земята.

Става ясно, че двете деца са застанали на сантиметри от края на сградата, откъдето по невнимание лесно могат да паднат.

Civi определя като недопустимо строежи да остават без надзор, с оставена възможност в тях да влизат хора.

Операторите на приложението вече въведоха сигнала към отговорните институции, а екипът се надява, че в най-скоро време строежът ще бъде обезопасен, така че в него да не влиза никой друг освен строителите.

Ако бъдат установени нарушения на безопасността по Закона за нарушенията и наказанията и Закона за устройството на територията, Дирекцията за национален строителен контрол предвижда солени глоби за отговорните участници в строителството.

Опасен или необезопасен строеж, сигнализирайте!  

Един от начините, с които като граждани можем да се преборим с опасностите на нашия град, е своевременно да подаваме сигнали за всичко нередно, което забележим.

Ако забележите проблем с опасен строеж, както и други проблеми във вашето населено място, веднага сигнализирайте на общината. Най-лесният и бърз начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари