Само за минути – улици в цяла Варна се превърнаха в реки

В рамките на по-малко от час приложението Civi получи множество сигнали за улици във Варна, които буквално се превърнаха в реки в следствие на проливен дъжд, който обаче продължи едва няколко минути.

Варненци показаха как улици в целия град биват наводнявани, а отводнителни шахти или липсват, или са запушени.

“Наводнена е улицата, отводнителни шахти няма или са запушени, асфалта се отлепи и тръгна и той”, пише потребител Ivan, който показа снимка на наводнена улица в “Цветен квартал”.

Ivan показва и състоянието на друга улица след 15-минутен дъжд. На нея се вижда, че водата причинява притеснения не само за шофьорите, но и за пешеходците, тъй като залива и част от тротоара.

 

улици наводнени

 

Друг потребител пък коментира под поста: “За да премине човек, му е нужен танк. Има дупки, дълбоки като кладенци.”

За наводнен път във кв. “Виница” съобщава Ivo, който коментира към своя сигнал:

 

“Преливане на шахти или липса на такива. Едни елементарни тръби да се пуснат и да се направи малък изкуствен микроязовир в района и водите да се изтичат там, а не върху туристите в курорта, защото наклонът е голям и водата или влиза по частните имоти, или отива в курорта Св. св. Константин и Елена.”

Не само улици, но и цели булеварди в града се наводняват след дъжд. Това става ясно от потребител Kriska.

 

наводнени улици

 

Всички оплаквания ще бъдат входирани до община Варна от операторите на Civi, за да може проблемите да бъдат отстранени.

Ако забележите нередност

Ако и вие забележите проблем с шахтите във вашия град, както и други проблеми във вашето населено място, веднага сигнализирайте на общината. Най-лесният и бърз начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по същия казус, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи”. По този начин показвате, че проблемът засяга и нарушава спокойствието на много хора.

Няма коментари