Шахтите в Стара Загора – опасни, Общината плаща обезщетения

Доста опасни се оказват шахтите в Стара Загора, а за инциденти в тях Общината вече плаща обезщетения! В мобилното приложение Civi постъпиха серия сигнали за лошото състояние на отводнителните съоръжения, които нашият Контактен център входира в местната администрация, за да бъдат решени проблемите.

Един от най – фрапиращите е на Цвета. Младата майка е показала и нагледно състоянието на шахта на ул. „Даскал Петър Иванов“ 11  в кв.“Самара 1″. „Разрушава се все повече и повече сега влизат малки крачета дано се обърне внимание за да не пропадат и големи хора“, отбелязва тя, показвайки, как детско краче спокойно хлътва в зеещия и необезопасен отвор.

За шахти без капак и опасни за хората и коли , на ул. „Гоце Делчев“ 49 , сигнализира и Maria. Старозагорчанката пояснява също така, че многократно е подаван сигнал в Общината и засега нищо… Да видим дали входираният от Civi по този проблем ще хване ред! За зеещ капак на шахта в самия център на града на ул. „Ген. Столетов“ 20, сигнал е пуснал и  Tihomir. Очакваме реакции от община Стара Загора.

 

Шахти в Стара Загора

Сами преценете дали това е нормално!!!

Общината вече плаща обезщетения заради шахтите в града!

Заради инцидент с автобус, потрошен в старозагорска шахта, по предложение на кмета Живко Тодоров, се плащат близо 68 хил.лв. на ощетената страна. Возилото, собственост на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД, при изпълнение на автобусна линия № 14 /кв. „Зора“ – кв. „Три чучура север“/ по общинската транспортна схема преминава с левите си задни гуми през канализационна шахта, разположена на пътното платно пред блок 80 в квартал „Три чучура север“ в Стара Загора.

При натиска на гумите на автобуса върху капака на шахтата, капакът изскача нагоре и удря автобуса отдолу. Нанесени са значителни щети на двигателя на автобуса. Проведеният оглед на мястото на увреждането сочи като причина за нанесените щети на автобуса неукрепеният капак на шахтата пред блок 80 в квартал „Три чучура север“ Стара Загора. Изготвен е констативен протокол за повредените части и възли от двигателя на автобуса.

Спасиха и глиганче от старозагорска шахта

С проблематините местни шахти е свързан и един  забавен инцидент. Жертва на необезопасените шахти в местния парк Аязмото стана и…глиганче. За пропадналото животинче граждани алармирали старозагорските  пожарникари. С помощта на служители на местния зоопарк и упойваща стреличка уплашеното животинче е спасено.  Зоологическата градина в града пък се сдоби с нов питомец.

Коментарите са затворени.