София оправя кварталните улици, големите ремонти започват това лято

Кварталните улици в София са един от приоритетите на Столична община за тази година. Те ще бъдат силен акцент в строителната програма на общината.

Първо ще бъдат ремонтирани основните пътни артерии на кварталите, а на по-късен етап ще се стигне и до малките улици.

Това увери кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на представянето на логото на българското европредседателство, изобразено от красиви лалета в парка пред Националния дворец на културата.

По думите и, тази година се отпускат рекордно много средства за поддръжка на кварталната инфраструктура на столицата.

Освен освежаване на периферията на София, това лято ще започнат и няколко големи ремонта на ключови булеварди.

Най-сериозният от тях е на бул. “Граф Игнатиев”.

Софиянци ще се разделят с любимия книжен пазар, който се помещава на площад “Петко Славейков”, по-известен само като площад “Славейков”. След ремонта пазарът ще бъде преместен, а броят на сергиите – намален.

Ремонтът ще бъде тежък, защото ще бъде подменена канализационната система на Графа, ще има и нови релси за трамваите.

Освен булеварда ще бъдат ремонтирани и площадите “Славейков” и “Гарибалди”, както и пространството около църквата “Свети Седмочисленици”, а краят на строителните работи се очаква през есента.

В края на годината трябва да се радваме на разширения булевард “Тодор Каблешков”, по-малко коли около катедралния храм “Св. Александър Невски”, както и на нова гора в Суходол.

Не само по улиците

От вчера общината започна и изпълнението на обработки на зелени площи срещу кърлежи, както и ларви на комари около водни обекти. На територията на Столична община работят 9 екипа.

Ако забележите нередност

Ако забележите нередност, свързана с ремонтите в столицата, както и с всички проблеми на вашето населено място, сигнализирайте на общината. Най-лесният и бърз начин за това е чрез приложението Civi.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите апликацията на смартфона си и да добавите снимка, описание и адрес на проблема, който сте забелязали.

Операторите на приложението ще изготвят правна обосновка и ще входират сигнала към съответната отговорна институция с настояване за бързото му разрешаване.

Ако ваш съгражданин вече е публикувал сигнал по казус, който ви касае, можете да го подкрепите чрез бутона “Подкрепи” и по този начин да покажете, че проблемът нарушава спокойствието на много хора.

Коментарите са затворени.